Wednesday, February 25, 2015

HARI : RABU                            TARIKH : 25 FEBRUARI 2015


SUBJEK
Mathematics
KELAS
1C
HARI / ISNIN
Rabu / 25 Februari 2015
MASA
12.502.00
BIDANG 
PEMBELAJARAN
2.  Urutan dan Pola Nombor

OBJEKTIF 
PEMBELAJARAN
Pelajar akan belajar untuk :

2.4  Memahami ciri-ciri dan menggunakan 
       pengetahuan tentang faktor bagi nombor bulat.

HASIL 
PEMBELAJARAN
Pelajar akan dapat :  

i. Menyatakan faktor-faktor bagi suatu nombor bulat.
ii. Menentukan sama ada suatu nombor ialah faktor bagi
       Suatu nombor bulat yang lain.

AKTIVITI
Guru mengimbas kembali sub-topik 2.3 (nombor perdana) 
     bagi meransang pemikiran pelajar.
Guru memberi pendahuluan, penerangan, dan contoh bagi tajuk 
     2.4.
Guru memberikan beberapa soalan di hadapan bagi menguji 
     kefahaman pelajar dan sesi perbincangan bagi semakan jawapan.
Guru memberikan latihan bagi mendalami tajuk 2.4
NILAI
Bertanggungjawab, Berdisiplin, Berkerjasama
ABM/ICT
Buku Teks Matematik Tingkatan 1
REFLEKSI
Pelajar memberikan respon yang baik serta berkerjasama 
dalam melahirkan suasana belajar yang produktif.


  
  
KELAS
2H, 2D
MATAPELAJARAN
Pendidikan Sivik dan Kewarganegaraan 
HARI / TARIKH  
 RABU / 25 Februari 2015
MASA
 2.003.10, 5.106.20 
TEMA 
 Pencapaian kendiri
TAJUK
 Unit 1:  Kecemerlangan Diri






HASIL 
PEMBELAJARAN
 lPengetahuan 
 - Mengetahui dan memahami ciri-ciri perwatakan yang
   terpuji.

lKemahiran
 - menyatakan perwatakan yang baik dalam kehidupan
   harian.

lNilai
 - Mengamalkan perwatakan yang terpuji.
 - Menghargai kepentingan mempunyai ciri-ciri 
    perwatakan yang terpuji.
PENDEKATAN
Pendekatan Koperatif
KBKK
Mengumpul maklumat, berbincang, dan melahirkan idea
ABM/ICT
Buku teks PSK Tingkatan 2
NILAI MURNI
Bertolak ansur

REFLEKSI

Pelajar memahami dengan lebih jelas mengenai ciri-ciri perwatakan yang terpuji.
Pelajar berbincang dan memberi respon yang baik 
mengenai ciri-ciri perwatakan yang terpuji dalam 
kehidupan seharian.


























































No comments:

Post a Comment